Осем от димитровградската община аут, други 6 пенсионирани?

С осем бройки да бъдат намалени щатовете в Общината предлага кметът Димов

С 8 човека да бъде намален щатния състав на Общинска администрация - Димитровград, това предлага в докладна записка до съветниците кметът Иво Димов.

Днес предложението ще бъде внесено в деловодството на местния парламент, предстои да бъде разгледано на сесия в края на март.

Пред журналисти тази сутрин Димов припомни, че още в края на миналата година има изпратено писмо на министър Симеон Дянков до всички общини, в което се настоява за поне 15% съкращение на адмистрацията с цел оптимизиране на разходите.

Градоначалникът подчерта, че още преди месеци е коментирал, че няма да се съобрази с тази цифра, защото зад всяко съкращение стои определен човек.

"Това ще е третата оптимизация в Общината за последните два мандата и има реален риск, ако съкратим 15% от служителите, администрацията да се оголи", категоричен бе Димов.

156 са били работещите в Общинска администрация в началото на мандата на сегашния кмет. След решение на ОбС от края на миналата година, с 5,5 бройки бяха намалени служителите в кметствата от малките населени места. Към момента в администрацията има 150,5 заети щатни бройки.

Според предложените промени, до 142,5 ще падне цифрата на щатните служители в димитровградската община. Тук влиза намаление броя на дирекциите - от 6 на 5. В една ще се слеят дирекция "Хуманитарни и социални дейности" и "Администрация", поясни Димов.

Началниците на отдели ще бъдат намалени от 11 на 7 , а директори на дирекции ще паднат от 4 на 3 бройки. По думите на кмета, така ще се свият разходите и в кризисна година като тази ще се получи оптимизация и баланс.

Кметът Иво Димов, подчерта че със съкращенията ще се свият разходите на администрацията в трудна година като тази

На други шест служители, придобили право на пенсия и работещи в Общината вече са връчени предизвестия за съкращения. "Моите уважения към тези хора и това, което са направили за общината, но мисля, че е редно да бъдат освободени", коментира още Иво Димов. На местата на пенсионираните служители ще бъдат поканени млади хора.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини