Ремонтират СОУ Васил Левски от днес, Алеко и Езиковата поемат 340 деца

Строително скеле се изгражда около сградата на СОУ"Васил Левски" според плановете за ремонтните дейности

Ремонт по проект на фонд "Енергийна ефективност" започна днес в сградата на СОУ "Васил Левски". От сутринтта работници на фирмата-изпълнител режеха старите радиатори и опасваха със скеле вътрешната част на сградата, която гледа към двора.

По план трябва да се прави външна изолация на школото, да се изгражда котелно помещение, да се подменя изцяло отоплителната и осветителна система в сградата. Стойността на ремонтите е за близо 550 000 лв.

Заради стартиращите реконструкции от днес до края на учебната година учениците на СОУ-то са пренасочени в други две школа.

В ОУ"Алеко Константинов" от днес учат 100 деца от 1-ви до 4-ти клас на СОУ-то. За тях има заделени пет стаи в сградата, където след обяд ще има и занималня. Учебният процес там днес започна нормално, показа наша репортерска проверка.

В Езикова гимназия "Д-р Иван Богоров" е приютена администрацията на ремонтиращото се школо - ръководството, счетоводство, учителска стая, педагогически съветник и др. В "Богоров" ще учат общо 240 деца от 5-ти до 12-ти клас, използвайки седем стаи на първия етаж. Първа смяна ще са децата от 5-ти до 9-ти клас, а втора - от 10-ти до 12-ти клас. И там днес денят премина в подреждане и съобразяване с новата обстановка.

"Благодарни сме на ръководствата на двете училища, че ни приюти докато тече ремонта", поясни директорът на димитровградското СОУ Антон Иванов. Той не спести хубави думи и за Общинското предприятие "Благоустрояване", което е помогнало за преместването в почивните дни. Очаква се мащабната реконструкция на школото да продължи 4 месеца и да приключи към 20 юли.

Парната инсталация днес бе свалена в СОУ"Васил Левски"

Директорът Антон Иванов и администрацията ще се помещата на четвъртия етаж на Езиковата гимназия
СОУ "Васил Левски" е пренесло целия си компютърен кабинет
В седем стаи в Езиковата ще се помещават големите ученици на Левски
Учебните часове на СОУ "Васил Левски" днес вървяха в сградата на Езиковата
Малките от 1-ви до 4-ти клас бяха в стаи в ОУ"Алеко Константинов"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини