Новини 18 06 2024

  • 00:00, 18 юни 2024 г.
  • 1724
  • 0
  • 0
На 21 юни ще обучават членовете на СИК за местните избори в Хасково
Обучението на членовете на секционните избирателни комисии за местните избори в Хасково ще се проведе на 21 юни, непосредствено преди вота, за да може знанията на хората да са по-актуални. Идеята е това да доведе до по-малко грешки в протоколите.





Голямо количество недекларирани щатски долари задържаха митническите служители на Капитан Андреево
Недекларирана валута в размер на 340 000 щатски долара откриха митническите служители на Капитан Андреево. По случая е образувано досъдебно производство.



Изграждат пасарел за пешеходци в Черноочене над главния път за „Маказа“
Пасарел за пешеходци над главния път Хасково – Кърджали в посока „Маказа“ ще бъде изграден в община Черноочене. Идеята е да се осигури безопасно преминаване от един от кварталите към общинския център.



Цял блок в с. Узунджово на протест срещу ромско семейство
Цял блок в хасковското село Узунджово излезе на протест срещу многолюдно ромско семейство. Хората са се нанесли преди няколко седмици като гости на наемател в единия от апартаментите. Съседите обаче недоволстват, защото са тормозени от силен шум и лоша хигиена.



1083 седмокласници от област Кърджали ще се явят на НВО по БЕЛ
1083 седмокласници от област Кърджали ще се явят на Национално външно оценяване по български език и литература. Броят на учениците тази година е със 160 по-малко в сравнение с миналата.



140 абсолвенти получиха дипломите си от Варненския свободен университет
140 абсолвенти получиха дипломите си на официална церемония във филиала на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" в Смолян. Сред официалните гости на тържеството бяха областният управител Захари Сираков, представители на академичните среди, кметове и заместник-кметове на общини.




Изложба в Паскалевата къща подредиха учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Хасково
Учениците от специалност „Рекламна графика“ в Професионалната гимназия по туризъм в Хасково откриха годишната си изложба. В двора на Паскалевата къща те представиха графични и живописни творби, върху които са работили в часовете по цветознание, живопис, перспектива и рисуване.



11-годишно момиче от Димитровград прави фурор в международното кино

11-годишната Ивана Върбанова от Димитровград прави фурор в киното. Преди дни тя е завършила участието си в трети американски филм. Момичето е работило в международни продукции, където си е партнирала с известни американски актьори



Раздават 8 екшън камери в играта "Опознай Димитровград, за да го обикнеш"
8 екшън камери ще бъдат раздадени в опознавателната игра „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“. Тя ще стартира от 1 юли и ще приключи на 30 август. Тази година в инициативата са включени обиколки на 9 институции в града.



Фолклорен ансамбъл „Родопа" организира благотворителен концерт в помощ на певицата Златина Узунова
Фолклорен ансамбъл „Родопа" организира благотворителен концерт в помощ на певицата Златина Узунова, която е диагностицирана с онкологично заболяване. Събитието ще е на 19 юни.



Три медала за хасковските джудисти от Балканиадата в Румъния
Христо Шулеков е балкански шампион по джудо. Хасковските джудисти се завърнаха с общо три медала от Румъния.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини