Новини 24 06 2024

  • 00:00, 24 юни 2024 г.
  • 1565
  • 0
  • 1
9 партии и коалиции влизат в Общинския съвет на Хасково след местните избори
ГЕРБ печели изборите за общински съветници в Хасково. Партията получава 36,8 % от гласовете. Втора политическа сила е ДПС, която е спечелила 24,7 на сто от вота. Общо 9 партии влизат в Общинския съвет на Хасково. До урните на изборите вчера са отишли 36 % от имащите право на глас.



"Спаси Хасково": „Хасково показа, че няма нужда от „Спаси Хасково“
В първия ден след изборите от групата „Спаси Хасково“ излязоха с позиция за провелия се вчера вот. В него се казва: „Хасково показа, че няма нужда от „Спаси Хасково“. Местната инициативна група се обръща към всички свои симпатизанти с благодарност за гласуваното доверие и подкрепа. Резултатите от изборите за общински съветници показаха, че по-голямата част от гражданите на нашата община имат друга визия за управлението на Хасково. Пожелаваме успех на новия Общински съвет."




Пожар в Сакар планина, огънят е обхванал над 5000 дка площ
Втори ден Сакар планина продължава да гори. Пожарите са два. Единият от тях вече е локализиран. В общините Харманли и Любимец е обявено частично бедствено положение със заповед на областния управител Гинка Райчева.



Блъснаха жена на пешеходна пътека в центъра на Хасково
Блъснаха жена на пешеходна пътека в центъра на Хасково. Инцидентът стана на кръстовището между булевардите „България“ и „Освобождение“.



Съдът отказа да освободи задържан за блудство с две деца
Димитровградчанин, обвинен в блудство с две деца, на 5 и 7 години, поиска да излезе на свобода. Окръжен съд Хасково обаче го остави в ареста. Валентин Шарланов остава в килията, защото според магистратите има достатъчно доказателства и тезата на прокуратурата не е разколебана. Освен това мъжът е многократно осъждан за убийство, грабежи, кражби и наркотици. Още при първоначалното му задържане от съда прецениха, че е изключително комбинативен, нагъл, агресивен и манипулативен.



Доброволци градят отново изгоряла до основи къща в хасковското село Стамболийски
Започна благотворителна кампания за възстановяването на изгоряла къща в хасковското село Стамболийски. Мъже от населеното място са сформирали доброволческа дружина, която да издигне отново опожарената до основи сграда.



Две големи телефонни измами станаха в рамките на седмица в Хасково
90-годишна жена стана жертва на поредната телефонна измама в Хасково. По схемата „пострадал роднина“ тя е дала 8000 лева на непознат мъж.



20 проекта са одобрени във втория етап на Програмата "Културни инициативи" в Община Хасково
20 проекта ще бъдат финансирани във втория етап на Програмата "Културни инициативи" на Община Хасково. Те са на обща стойност 73 561 лв.



Димитровград ще бъде домакин на Регионална среща на Националната асоциация на секретарите на общините в България
Димитровград ще бъде домакин на Регионална среща на Националната асоциация на секретарите на общините в Република България. Събитието ще е на 25 юни.



Хасково отбеляза Еньовден
Ритуал по минаване под венец, направен от 77 и половина билки и цветя, бе организиран на днешния Еньовден в Хасково. Празникът включваше още музикални и танцови изпълнения на деца и традиционната конна езда.



В златоградското село Старцево отпразнуваха Еньовден
Жители и гости на родопското село Старцево се събраха в местността "Равното" за Еньовден. Събитието, организирано от Сдружение "Красиво Старцево", съчета почитта към билките и природата с автентичен фолклор, надиграване и характерни местни ястия.




Фестивалът на дивите цветя продължава със занимания за деца и опознавателни турове
Посещения на местности със защитени растения, пешеходни и веломаршрути, както и много занимания за децата са предвидени във Фестивала на дивите цветя. Той продължава и тази седмица в смолянското село Смилян.




Стартира „Плувно лято „ в Димитровград
Стартира „Плувно лято„ в Димитровград. На басейн „Химик“ бе организирана забавна програма със спасителни демонстрации и видове плуване, танцови изпълнения и томбола с награди. Цените за ползване на басейна остават непроменени.



Божидар отстъпи само с 1 см. пред олимпийския шампион Тентоглу
Божидар Саръбоюков записа поредното си силно представяне. На турнир в Гърция той спечели сребърен медал в скока на дължина. Саръбоюков остана само зад олимпийския шампион Милтядис Тентоглу.



Пореден успех за Владимир Тодоров
Пореден успех за Владимир Тодоров. Хасковлията спечели златен медал на Европейската купа по джудо.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини