Новини 26 06 2024

  • 00:00, 26 юни 2024 г.
  • 1106
  • 0
  • 2
Нов пожар пламна в хасковското село Елена
Нов пожар пламна в хасковското село Елена. Близо 500 дка са изгорелите до момента площи. Огънят е стигнал до дворовете на хората. Няма засегнати къщи. Пламъците са локализирани. На терен работят девет екипа на Пожарната. Междувременно частичното бедствено положение в общините Харманли и Любимец е отменено, тъй като пожарите в Сакар планина са потушени.



Товарен влак удари цистерна в симеоновградското село Калугерово
Товарен влак удари цистерна в симеоновградското село Калугерово. Инцидентът стана на неохраняем прелез. Цистерната е била влачена над 100 метра. Стигнало се е до пожар, който е бил бързо потушен.



Първата сесия на новия Общински съвет в Хасково ще бъде на 5 юли
Новоизбраните общински съветници в Хасково ще положат клетва на 5 юли. Тогава ще се проведе и първото заседание на новия Общински съвет.



Мехмед Атаман e новият областен управител на Хасково
Мехмед Атаман e новият областен управител на Хасково. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Той е бил депутат в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник-областен управител на Хасково, както и заместник-кмет на община Хасково. Атаман е областен председател на ДПС. Той сменя на поста в областна администрация Гинка Райчева.



Директор на общинско предприятие в Димитровград е обвинен в присвояване на пари
Директорът на ОП „Благоустрояване“ в Димитровград е обвинен в длъжностно присвояване на пари. 45-годишният Тихомир Гочев е откраднал общо 10 000 лв. в рамките на пет години. Той е с наложена мярка за неотклонение "Подписка".



Искането на "пари на ръка" по телефона е сигурна индикация за измама
Искането на пари на ръка е сигурна индикация за измама. Това заяви началникът на РУ в Хасково Мирослав Христов по повод зачестилите телефонни измами в последните няколко седмици.



Остава по-малко от седмица фирмите и едноличните търговци да обявяват доходите си
На 1 юли изтича крайният срок, в който фирмите и едноличните търговци е необходимо да подадат годишните си декларации и да платят дължимия данък. Почти 8 300 или над 85% от дружествата и физическите лица, които извършват дейност като ЕТ в Хасково и областта, вече са внесли данъците си.



ОИЦ - Cмoлян ще консултира граждани по проектите за енергийна ефективност
Областният информационен център в Смолян продължава и разширява дейността си за нов шестгодишен период. Общината е защитила проект за работата му на стойност 830 хиляди лева по програма "Техническа помощ".




44 таланти се включиха във Фестивала "Изкуството срещу дрогата" в Хасково
Фестивал на талантите “ Изкуството срещу дрогата“ се проведе в Младежки център Хасково. В него се включиха деца и младежи от училищата в града. Той се организира от община Хасково и Превантивно-информационния център по наркотични вещества.



Животните в зоопарк "Кенана" получават плодове, зеленцучи и свежа вода в горещите дни
В летните жеги хасковския зоопарк полага специални грижи за своите животни. В менюто са включени плодове и зеленчуци, с които да се набавят необходимите минерали и хранителни вещества. Водата се подменя на определен интервал от деня и са осигурени сенчести подслони за всички видове.



В Конуш организират футболен турнир в подкрепа на Никол
Футболен турнир ще се проведе на Петровден в село Конуш. Надпреварата ще премине под знака на благотворителността. Ще се събират средства за лечението на 8-годишната Никол.



Над 400 изпълнители ще се включат в Националния събор на гайдата "Апостол Кисьов" в Стойките
Кметът на Смолян Николай Мелемов предлага фолклориста Апостол
Кисьов посмъртно да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин".
Докладната ще бъде разгледана на предстоящата утре сесия на Общинския
съвет. Предложението е по повод 100 години от рождението на Кисьов. На
годишнината е посветен и Националния събор на гайдата, който ще се
състои на 29 и 30 юни в село Стойките, където има и музей.



Състезание по плуване се проведе в Хасково
Състезание по плуване се проведе днес в Хасково. Надпреварата бе в новия плувен комплекс.



Георги Бързаков е първото ново попълнение в баскетболния “Хасково”
Георги Бързаков е първото ново попълнение в баскетболния “Хасково”. Той идва от отбора на „Миньор 2015“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини