Новини 27 06 2024

  • 00:00, 27 юни 2024 г.
  • 1236
  • 0
  • 1
Изтеглиха цистерната от жп линията в Калугерово
Цистерната, която беше пометена от товарен влак на неохраняем жп прелез в Калугерово, е изтеглена, а влаковата композиция е продължила към крайната си точка - радневското село Любеново. Хората в Калугерово искат охраняем прелез.



Пожар затвори за кратко пътя между Хасково и Димитровград
В късния следобед днес сухи треви пламнаха в местността „Идимирли“ край Хасково. На място бяха изпратени три патрула на Противопожарната служба, които загасиха пламъците. Заради дима временно бе затворен пътя към Димитровград. Няма пострадали хора.



Пътна полиция - Хасково започва засилени проверки на водачите на тротинетки
Хасковската пътна полиция започва засилени проверки на водачите на тротинетки, други индивидуални електрически средства, мотори и мотопеди. Засиленият контрол се предприма заради зачестилите инциденти. КАТ ще проведе и мащабна еднодневна акция на Националния ден за безопасността на движението по пътищата – 29 юни.




Две години и четири месеца ефективна присъда получи похитителят на жената от Смолян
Окръжният съд в Смолян постанови ефективна присъда от 2 години и четири месеца лишаване от свобода за похитителя на 45-годишната жена от кв. "Устово". Съпругата му, която се счита за съучастник, получи условна присъда.



Подобряват водоснабдяването на селата в района на Сакар с ремонт на кладенец
Започва ремонт на кладенец до помпена станция Момково, който ще реши проблема с водоподаването в 25 села в общините Свиленград, Любимец и Харманли. Заради ниския дебит населените места са на воден режим. Средствата за реконструкцията са осигурени от бюджета на община Свиленград.



ИТН ще бъде конструктивна опозиция в Общинския съвет на Хасково
Има Такъв Народ ще продължи да защитава интересите на гражданите в новия Общински съвет на Хасково. Това заявиха на пресконференция днес от местната структура, които взеха един мандат на последните избори.



Едва 30 минути продължи днешната сесия на Общинския съвет в Димитровград
Едва 30 минути продължи днешната сесия на Общинския съвет в Димитровград. Местният парламент прие всички 24 точки от Дневния ред.



Изграждат Туристически информационен център в община Минерални бани
Предстои изграждането на Туристически информационен център в Минерални бани. Той ще бъде оборудван с нова модерна технология, както и макет на всички забележителности в района. Вече е обявена обществена поръчка, а офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 2 юли.




Деца сами отглеждат зеленчуци и подправки в димитровградските детски градини
За екологични зеленчуци се грижат децата в 3 детски градини в Димитровград. Инициативата е на местната администрация. Идеята е малчуганите сами да полагат грижи за растенията, както и да проследят процеса по израстването им.




Община Димитровград обработва тревните площи срещу кърлежи
Община Димитровград извършва дезакаризация на тревните площи срещу кърлежи. Това е трети етап от обработката.



Хасково и Харманли с представители на Олимпиадата в Париж
Четирима спортисти от Хасковско ще представят България на Олимпиадата в Париж. По двама състезатели имат Хасково и Харманли.



Мария Колева е републиканска шампионка по вдигане на тежести
Мария Колева е републиканска шампионка по вдигане на тежести. Тя завоюва титлата при кадетките до 59 килограма.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Категории

Последни новини