Новини 18 07 2024

  • 00:00, 18 юли 2024 г.
  • 3816
  • 0
  • 1
Харманли пламна, гори борова гора в близост до бензиностанция
Голям пожар пламна край Харманли на стария път за Турция. Огънят се разрази в късния следобед в близост до бензиностанция. Наложи се евакуация на работещите в близките обекти. Няма данни за пострадали хора.



Пожар край димитровградското село Добрич, хората са в готовност да помагат на пожарникарите
Пожар подпали и гористата местност между Хасково и Димитровград край старите черешови градини срещу село Крепост. Огънят заплашва да влезе в Добрич. Хората са в готовност да помагат на пожарникарите.



Локализиран е пожарът между свиленградските села Варник, Маточина и Сладун
Пожарът, който пламна между свиленградските села Варник, Сладун и Маточина вече е локализиран. Пламъците са преминали през около 10 000 кв. м. земеделски площи, треви и гори. Пожарникарите са успели да спрат огъня на метри от турската граница и на около половин километър от село Сладун.



Над 2600 домашни животни в Свиленград са без храна, общината стартира благотворителна кампания
Над 2600 домашни животни бедстват без храна в община Свиленград. До кризата се стигна заради огромните пожари. От местната администрация стартираха благотворителна кампания.



Разкриха престъпна схема за търговия с незаконни оръжия и боеприпаси
Разкриха престъпна схема за търговия с незаконни оръжия и боеприпаси в страната. Специализираната полицейска операция е на ГДБОП и е осъществена на територията на Димитровград, Хасково и София. В хода на акцията са били задържани 4-ма души, двама от тях обаче са освободени, а на другите двама мярката им е удължена до 72 часа.



Температурен рекорд в Хасково, продажбите на климатици скочиха
Температурен рекорд е регистриран за втори пореден ден в Хасково. В ранния следобед днес термометрите отчетоха 38.8 градуса на сянка. Досега най-горещо на 18 юли е било преди 85 години или през 1939 г., когато са измерени 37.5 градуса. Заради големите горещини продажбите на климатици в Хасково драстично са се увеличили.



Приключи ремонтът на главния водопровод на бул. "Васил Левски" в Хасково
ВиК Хасково подмени главния водопровод, който захранва кварталите „Орфей“, „Любен Каравелов“, части от „Кенана“, и „Куба“. Новото съоръжение дава възможност за оптимизиране на разхода на електроенергия на помпите в кула Север.




Ръст с над 10% на желаещите помощи за отопление в Кърджали
С 1085 повече са подадените до момента заявления за целева помощ за отопление в област Кърджали в сравнение със същия период през миналата година. В 90% от случаите хората са поискали средства за твърдо гориво.



В 10 села на община Смолян ще има ново улично осветление
10 села в община Смолян ще се сдобият с ново енергийно ефективно улично осветление. Проектът за реализирането на подмяната е одобрен за финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост. Предстои подписването на договор.



Хасково отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски
Хасково отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя бяха поднесени пред под бюст-паметника на българския революционер.



В Кърджали отбелязаха 187 години от рождението на Апостола на свободата
В Кърджали също почетоха годишнината от рождението на Апостола на свободата. Пред паметника му бяха поднесени венци и цветя.



Постоянен ръст на туристите отчитат от община Чепеларе
Постоянно увеличение на потока от туристи отчитат от община Чепеларе. Основна дестинация е курортът Пампорово, който вече привлича чужденци и с летните си програми.




Изложба на плакати на тема „Презастрояване“ е подредена в галерия „Форум“ в Хасково
Изложба на плакати на тема „Презастрояване“ е подредена в галерия „Форум“ в Хасково. Творбите са дело на ученици от специалност „Рекламна графика“ на Националната художествена галерия „Цанко Лаврев“ в Пловдив.




„Арда“ привлече талант от школата на турския гранд "Галатасарай"
„Арда“ привлече талант от школата на турския гранд Галатасарай. Към клуба от Кърджали се присъедини Йозгюр Баран Аксака. 21-годишният халф ще играе в Арда под наем за една година. Той е петото ново попълнение на тима, воден от Александър Тунчев.



„Саяна Хасково“ ще стартира сезона с гостуване на „Гигант“ (Съединение)
„Саяна Хасково“ ще стартира сезона с гостуване на „Гигант“ (Съединение). Това отреди тегления днес жребий. Мачът е на 3-ти август. Във втория си двубой червено-белите приемат „Свиленград“. Междувременно в третата си контрола хасковлии победиха с 6:1 столичния „Национал“.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 05 09 2024
Новини 05 09 2024
преди 3 дни
Новини 04 09 2024
Новини 04 09 2024
преди 4 дни
Новини 03 09 2024
Новини 03 09 2024
преди 5 дни
Новини 02 09 2024
Новини 02 09 2024
преди 6 дни
Новини 31 07 2024
Новини 31 07 2024
преди 1 месец
Новини 30 07 2024
Новини 30 07 2024
преди 1 месец

Категории

Последни новини