Новини 09 09 2024

  • 00:00, 09 сеп 2024 г.
  • 2128
  • 0
  • 0
Социалистите в Хасково застават зад Атанас Зафиров
Малцина социалисти отбелязаха паметния за тяхната партия 9 септември в Хасково. От ръководството на общинската структура заявиха, че са по-обединени отвсякога и застават плътно зад формацията на Атанас Зафиров.



ЦИК назначи състава на РИК-Кърджали, от ГЕРБ обжалваха решението
В Кърджали ГЕРБ обжалва състава на Районната избирателна комисия пред Върховния административен съд. Той бе определен от Централната избирателна комисия.



РИК-Смолян официално встъпи в правомощията си
Районната избирателна комисия в Смолян стартира работа. Съставът й беше определен с решение на ЦИК. За председател е назначена Венета Русева.



Работна група ще решава проблемите с паркингите по КПП-тата в България
Работна група от няколко министри трябва да предложи трайно решение на проблема с паркингите за тежкотоварни автомобили по граничните контролно-пропускателни пунктове в страната. Това разпореди премиерът Димитър Главчев. Също така трябва бъдат разгледани възможностите държавата изцяло да поеме управлението на буферните зони, които, като прилежаща инфраструктура, са свързани с контрола на границата.



Жена стреля седем пъти с незаконно оръжие при скандал в Харманли
Жена стреля седем пъти с незаконно оръжие при скандал. Екшънът се разигра в харманлийското село Доситеево. Пострадал е мъж, който е настанен в болницата в Харманли.



Транспортираха с хеликоптер жена в тежко състояние от болницата в Кърджали
Първо транспортиране на пациент с въздушна линейка бе извършено в Кърджали. Хеликоптерът е бил поискан от болницата за жена с мозъчен кръвоизлив.



На официална церемония връчиха отличието "Почетен гражданин на Хасково"
На тържествена церемония бе връчено отличието „Почетен гражданин на Хасково“. Званието получи доскорошният директор на хасковската противопожарна служба старши комисар Николай Вълчев.



Хиляди пяха с Дивна и Мария Илиева в Деня на Хасково
Хиляди пяха с Дивна и Мария Илиева на последния концерт от програмата за празника на Хасково. За финал небето над града бе озарено от пищно пиротехническо шоу.



Пожарникари от Хасково учиха малчугани, как да реагират при бедствия
Демонстрации в хасковската детска градина „Звънче“ проведоха пожарникари. С инициативата стратира Седмицата на противопожарната безопасност в Хасково. За първи път в кампанията се включват и доброволци от „Спасителен клуб за бъдеще“.



4 банди ще участват в тазгодишното издание на „Koshera rock stage“ в Хасково
4 банди ще участват в тазгодишното издание на „Koshera rock stage“ в Хасково. Фестивалът ще се проведе в партньорство с рокерите от клуб „Атрокс“. Победителите ще получат парична награда от 1000 лева за заснемане на видеоклип към авторско парче.



Близо 4000 изпълнители участваха на фолклорния фестивал в Неделино
През изминалите три дни родопският град Неделино беше домакин на Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен. В 23-тото му издание участваха близо 4000 изпълнители от страната и чужбина.



Общинският детски комплекс в Кърджали се готви усилено за новата учебна година
Общинският детски комплекс в Кърджали се готви усилено за новата учебна година. Тя ще бъде открита в началото на месец октомври. Малко преди това ще се проведе Ден на отворените врати.



„Саяна Хасково“ записа първа домакинска победа в шампионата
„Саяна Хасково“ записа първа домакинска победа в шампионата. В мач от шести кръг на първенството хасковлии се наложиха с 1:0 над „Загорец“. Единственото попадение реализира резервата Ахмед Осман.



Столичани спечелиха тазгодишното издание на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“
Столичани спечелиха тазгодишното издание на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“. Най-бърз при мъжете бе Мирослав Спасов. От жените първа разстоянието от Димитровград до Хасково измина 16-годишната Памела Ени.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 18 09 2024
Новини 18 09 2024
преди 1 ден
Новини 17 09 2024
Новини 17 09 2024
преди 2 дни
Новини 16 09 2024
Новини 16 09 2024
преди 3 дни
Новини 13 09 2024
Новини 13 09 2024
преди 6 дни
Новини 12 09 2024
Новини 12 09 2024
преди 1 седмица
Новини 11 09 2024
Новини 11 09 2024
преди 1 седмица
Последни новини