Новини 01 10 2024

  • 00:00, 01 окт 2024 г.
  • 962
  • 0
  • 0
Грабеж над възрастна жена в Хасково
Ръст на грабежите отчитат в Хасковска област. При един от последните случаи 28-годишен мъж
нападна и ограби 73-годишна жена. Нападателят е задържан.



Родопският драматичен театър в Смолян се разследва от Прокуратурата
Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ се разследва от Прокуратурата в Смолян и Пловдив. Става въпрос за присвояване на държавни средства и сключване на неизгоден търговски договор.



Хванаха голямо количество цигари без бандерол на "Капитан Андреево"
Над 1 милион къса контрабандни цигари откриха митническите служители на "Капитан Андреево" при две проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция.
При единият от случаите е образувано досъдебно производство.



Поставят разделителни колчета по пътя за “Маказа“
Разделителни колчета ще бъдат поставени в участъци по главния път за “Маказа“. Причините са засиления трафик и нарастващия брой на пътно-транспортните произшествия.




Хасковската болница обяви конкурс за началници на 13 отделения
Многопрофилната болница в Хасково обяви конкурси за началници на 13 отделения. Изискванията към кандидатите са публикувани на сайта на лечебното заведение. Търсят се и старши медицински сестри за 9 сектора.



Баби мажоретки танцуваха на празника в Дома за стари хора в Хасково
С пищно тържество отбелязаха Деня на възрастните хора в Старческия дом в хасковския парк „Кенана“. Програмата включваше песни, танци, рецитал на стихове и представление на най-новата група на социалното заведение „Баби мажоретки“.



Домът за стари хора в Кърджали отбеляза с тържество 25 години от създаването си
Домът за стари хора в Кърджали отбеляза с тържество 25-тата годишнина от създаването си. Празникът съвпадна с Международния ден на възрастните хора.




Младежкият център в Хасково откри новия творчески сезон
Младежкият център в Хасково откри новия творчески сезон. Формациите към образователната институция представиха дейностите си с концерт.



В Хасково стартира кампанията "За всяко дете по дръвче"
За 5-та поредна година в Хасково стартира кампанията „За всяко дете по дръвче“. Предстои да бъдат събрани жълъди и кестени, а впоследствие семената ще бъдат оформени в специални комплекти за засаждане на дръвчета. Те ще бъдат раздадени на детски градини и училища.



Планетариумът в Димитровград организира отворени врати за ученици и родители
Дни на отворените врати за ученици и родители организират в Астрономическата обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград. Идеята е децата от 10 до 18-годишна възраст да се запознаят с различните клубове и ако проявят интерес, да се запишат в някои от тях.



Големият режисьор Андрей Калудов представи комедия на сцената на Родопския драматичен театър
Известният български режисьор Андрей Калудов представи свой спектакъл на сцената на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян. Актьорската игра в комедията „Капризите на любовта“ е поверена на смолянската трупа.



Божидар Саръбоюков: Сезонът ми беше на приливи и отливи
„Сезонът беше на приливи и отливи“. Това заяви за предаването Спортна зона националният състезател по лека атлетика Божидар Саръбоюков. Той допълни, че се надява през следващата година всичките му опити в сектора на дълъг скок да са над 8 метра.



"Саяна" посреща "Локомотив" на 13 октомври
Стана ясна датата, на която „Саяна Хасково“ ще играе срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) в турнира за Купа България. Мачът е на 13 октомври.



Клуб „Торнадо“ се завърна с 6 отличия от Националната купа по карате в Добрич
Възпитаниците на хасковския карате клуб „Торнадо“ се завърнаха с 6 отличия от Националната купа в Добрич. Хасковлии имат в актива си две титли.

Facebook коментари

Коментари в сайта (0)

Още от eTV

Новини 02 10 2024
Новини 02 10 2024
преди 1 ден
Новини 30 09 2024
Новини 30 09 2024
преди 3 дни
Новини 27 09 2024
Новини 27 09 2024
преди 6 дни
Новини 26 09 2024
Новини 26 09 2024
преди 1 седмица
Новини 25 09 2024
Новини 25 09 2024
преди 1 седмица
Новини 24 09 2024
Новини 24 09 2024
преди 1 седмица
Последни новини