Полезно ли е целодневното обучение?

За кого е полезно целодневното обучение? Може ли училището да бъде мястото, къдетодецата да прекарват цялото си време – от задължителните 5-6 часа, до същинската им подготовка за следващия учебен ден? Няма ли да се превърне от „любимо училище” в „голямо мъчилище”? Отговори на тези въпроси даде директорът на ОУ "П.Славейков" Снежана Агелова, провокирана от родителски запитвания по темата.

"Целодневното обучение едва ли е толкова страшно, както си го представя по-голямата част от обществото. Децата са разделени в групи по класове – от 1 до 3 и две сборни групи – 4-5 и 6-8 кл.", сподели Ангелова

След задължителните часове преди обед, учениците се хранят в стола, където им се осигурява топла готвена храна. Следва час по активен отдих, учениците играят на чист въздух, забавляват се и отпочиват.

Същинската подготовка започва в 14ч.30мин.и времето е достатъчно, за да могат децата да се подготвят за следващия учебен ден. Следват два часа занимания по интереси, в които се разискват теми с актуален и енциклопедичен характер, разказват още от училището.

Там са убедени, че тези часове развиват и обогатяват детското мислене, дават полезни нови знания, а освен това са интересни и забавни. В последния час активен отдих учениците отнова са навън и играят на любимите си игри –футбол, народна топка, тенис. След 17ч. учениците от града се прибират по домовете си, а пътуващите ученици биват извозвани с автобуси по селата.

 

Dimitrovgrad.bgvesti.nwt

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини