Алековци с награди от конкурс за приложно изкуство

В деветото издание на националния конкурс „Казанлъшка роза” участва димитровградското училище „Алеко Константинов“. Децата се състезаваха в направление Изобразително изкуство – изящно и приложно , а темата бе “ „Приказка за розата”.

 Творбата "Феята на розите" се класира на І място в трета възрастова група. Гергана Янкова от VІ в кл., Михаела Георгиева от VІ б кл. и Яница Вълкова от VІ г клас са авторките на картината под вещото ръководство на преподавателката Лилия Радкова, която ръководи СИП-а по изобразително изкуство.

 Другото творение на алековци "Рози и люляк" се класира на ІІ място във втора възрастова група в категория Приложно изкуство. Николета Янчева и Мария Вълкова от ІV в клас изработили триизмерната картина в СИП-а по домашен бит и техника с ръководител Боряна Петрова.

 Конкурсът „Казанлъшка роза” се провежда в рамките на ежегодния за град Казанлък Празник на розата, който привлича много гости от страната и чужбина и е залегнал в Националния календар за извънкласни и извънучилищни дейности на образователното министерство.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини