Уникално: тримесечен курс по честност

Част от задържаните в началото на май митничари. Те в ареста ли ще карат курса по честност

Уникално обучение за митничари ще се проведе в Свиленград, стана ясно от думите на областния управител Ирена Узунова. Служителите ще се обучават да бъдат честни и порядъчни. След 90-те дни те ще се подложат отново на теста за лоялност. Очакванията на властта са, че, вече обучени, митничарите ще го издържат успешно. С други думи, те ще са вече едни почтени, честни и неподкупни служители.

До уникалното решение се стигна, след като преди месец шефът на митницата Ваньо Танов бе поразен от резултатите на свиленградските митничари на този тест.

17 процента се издънили тотално, над 90 на сто от тях не възприемат подкупа като нещо лошо. В отчаянието си Ваньо Танов отсече: ще закрием митницата в Свиленград. Обърканите му идеи бяха на Капитан Андреево да остане само митнически пункт, а шефовете да са в Бургас или Пловдив.

А резултатите на митничарите от този тест вероятно ще са такива, ако се приложат и към която и да е администрация в милата ни родина. И държавна, и общинска. Където и да срещнете чиновници и ги подложите на коварните въпроси, вероятно ще имат подобни резултати.

Тогава какво? Да закрием държавата ли? Или да преместим правителството в Брюксел?

Някой изобщо вярва ли, че за три месеца един корумпиран митничар може да бъде научен на честност и лоялност?

120 семейства в Свиленград щели да останат без препитание, ако се закрие митницата, аргументира се губернаторката.

А хилядите семейства, които всеки ден биват изнудвани на границата? Те от кого да поискат закрила? От НАТО ли?

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини