Ученичка от Димитровград - победителка в доброволчески проект

Николина Георгиева от ПМГ е първа в доброволчески проект по инициатива на евродепутата Илияна Иванова

За втора поредна година възпитаници на ПМГ "Ив.Вазов" в Димитровград заеха призови места в проект, посветен на доброволчеството по инициатива на евродепутат Илиана Иванова.  Гимназията бе единственото училище от област Хасково, което участва в разпаботката по покана на евродепутата.

Първо място зае деветокласничката Николина Георгиева, която преди дни реализира акция по кръводаряване в Димитровград със съдействието на Кръвния център в Хасково.

Второ място зае Мирела Русева, последвана от Дияна Борисова. На седмо и тридесет и осмо място бяха класирани Светла Христова и Рая Апостолова.  Те впечатлиха комисията с креативност, отговорност, творчество и стил, разказаха от ръководството на училището.

В рамките на четири месеца възпитаничките на димитровградската гимназия с ръководител Илияна Славова – директор на училището, се ангажираха по различни проекти с хора с увреждания, възрастни хора, проблемите на младите хора и децата.

Всички нестандартни идеи, в помощ на обществото Вазовци са реализирали със съдейсвието на съдействието на много хора и институции – Община Димитровград, Кръвен център – Хасково, Дневен център за деца и възрастни с увреждания – Димитровград и др. 

Вазовци инициираха различни събития, провели се в Градската библиотека "П.Пенев", Историческия музей, Художествената галерия, Зоопарка и т.н. Сред последните инициативи са акцията по кръводаряване, дарителската кампания за книги и дрехи за деца, лишени от родителска грижа и инициативи за опазването на околната среда.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини