Трима димитровградски борци с медали от международен форум

Трима състезатели на Спортен клуб по борба-Димитровград участваха на този международен форум във Виена който се провежда под патронажа на ЮНЕСКО и включва състезания в 13 вида спорт, единият от които е борбата.

Във възрастова група до 15 години участваха Иван Янков  в категория 38 кг. и Веселин Петров  в кат. 53 кг.Третият ни участник Драгомир Димов въпреки, че е на 15 години се наложи да се състезава в по-горната група до 18 години , тъй като  неговата категория 85 кг. не фигурираше при по-малките.

И тримата участници са завоювали медали, похвалиха се от клуба . Веселин Петров стана шампион в своята категория побеждавайки на финала австриец. 

Иван Янков остана с сребърен медал, след като водеше срещу унгарски състезател в среща за първото място, но се контузи и така остана втори. Бронзов медал спечели Драгомир Димов, който за третото място се състезавава с борец от Малта.


В ролята на треньор на състезанието влезна бившата възпитаничка на димитровградският клуб и многократна медалистка от държавни първенства- Антония Петрова. Тя следва в Централния виенски университет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини