Родопчанин поема управлението на Варна?

Доц. Христо Бозов

Смолянчанин е с шансове да бъде временен кмет на Варна след оставката на градоначалника Кирил Йорданов. Единият от номинираните за наследник на скандалния управител на морската столица е родопчанинът доц. д-р Христо Бозов.

Той е заместник-кмет от 2008 г. и отговаря за здравеопазването, социалните дейности и жилищната политика. Роден е през 1960 г. в Смолян. Завършил е Медицински университет Варна и специализира „Анестезиология и реанимация", както и „Военна токсикология". Автор е на множество научни публикации и съобщения. Преподавател е в Медицински университет Варна и бивш директор на Военноморска болница (2001-2008). Напуска поста, за да се присъедини към екипа на Кирил Йорданов 6 месеца след началото на третия му мандат.

Биография

Роден e на 03.09.1960 г. в гр. Смолян. Завършил е МУ - Варна, през 1986 г. През 1991 г. придобива специалност ”анестезиология и реанимация”. През 2000 г. защитава дисертация и придобива научно-образователна степен „доктор”, а през 2004 г. е избран за доцент по анестезиология и интензивно лечение. През същата г. се дипломира като магистър по „здравен мениджмънт” в Медицински университет – Варна. През 2008 г. придобива и специалност по „военна токсикология”. Специализирал е в САЩ и Белгия, автор е на повече от 75 научни публикации и 35 научни съобщения. От 2001 г. До 2008 г. е началник на МБАЛ – Варна към ВМА (бивша „Военна болница” – Варна). Заместник-председател е на „Българското сдружение по авиационна, морска и космическа медицина” и председател на секция по морска медицина. Основател и ръководител е на курс по „Морската медицина” към МУ-Варна, която е със статут на свободно-избираема дисциплина. Представител е на българските анестезиолози в съвета на „Европейската асоциация по анестезиология” (ESA).

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    So
    Sokol
    1 0
    03:26, 21 окт 2014
    Най безобразния кандидат от всички.Жена му чиста Туркиня с произход на рода по майчина линия от село Пет могили, а той мохамеданин от Рододпите и иска да управлява Варна. ?????Да се запишат в ДПС и да не се притворяват, че да не изгубят на бързо всичко което са откраднали по времето докато беше зам.кмет. Имаме снимки от Карибите с кои Мутри е бил там и са му плащали.
Последни новини