НС с втори опит за дебат на вота за недоверие

Народното събрание има последен опит да проведе разисквания по проекта за решение за гласуване на недоверие на правителството на Пламен Орешарски, след като вчера пропадна дебатът заради липсата на кворум.

По план днес се очакваше само да се проведе гласуването, но при двата неуспешни опита вчера за събиране на нужния кворум от 121 депутати, заседанието на Народното събрание се провали.

ГЕРБ бяха в пленарна зала, но не се регистрираха. С регистрацията си можеха да дадат необходимия кворум, за да започнат дебатите по искания от тях вот на недоверие. Хората на Борисов обаче не го направиха, явно искайки дадемонстрират зависимостта на БСП и ДПС от присъствието на Атака.

След провала на заседанието ГЕРБ и БСП взаимно се нападнаха.ПГ на ГЕРБ провалиха заседанието на парламента, такакоментира липсата на кворум лидерът на БСП Сергей Станишев на брифинг в НС.

Борисов пък се обяви за „победител", тъй като управляващите според него не са могли да защитят правителството, което е било и успех за вота на недоверие.

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че "нищо другоне можеше да се очаква от една самоцелно деструктивна опозиция".

Мотивите на вота са - провалът на правителството в областта на инвестиционното проектиране, припомнят от пресцентъра на Парламента.

Вносители са бившият министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и група народни представители от партията му. И ако днес се провалят дебатите, проекторешението за гласуване на недоверие на правителството на Орешарскиавтоматично отпада от дневния ред заради едноседмичния срок.

Вотът бе внесен в деловодството на НС миналият четвъртък.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини