Масови безредици и военно положение

В резултат от стълкновения във Банконк е загинал един човек, а други 38 са получили наранявания, съобщи Франс Прес.
Началникът на полицията в Тайланд заяви, че за да обезпечи безопастността във Банкок ще повика военни подразделения.

Опозицията иска оставката на правителството, а протестите започнаха още на 26 август. Демонстрантите няколко дни блокираха работата на летищата в провинция Краби и на остров Пхукет – един от най-популярните курорти в Тайланд. Няколко хиляди чуждестранни туристи не можаха да се приберат по домовете си. Работата на летищата бе възобновена на 1 септември.

В неделя тайландския парламент се събра, за да потърси решение за кризата, но така и не успя. В понеделник един от най-големите профсъюзи в страната заяви, че в знак на протест ще изключи електро- и водоснабдяването в сградата на парламента.

Днес премиерът на Тайланд Самак Сундаравей обяви извънредно положение във Банкок.На жителети на столицата са забранени събиранията. Главнокомандващият на армията – генерал Авупонг Паоджинда ще ръководи военното положение. Мерките бяха предприети след няколокочасови стълкновения с опозиционерите. Те обвиниха премиера в корупция, както и в намерения да свали краля Пумипон Адулядет Рам IX и да обяви Тайланд за република.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини