Тупаш килим от балкона – 1000 лв. глоба. Преглед на печата – 18 октомври

1000 лева глоба за тупане на килим от балкона предвижда новата наредба за управление на отпадъците, който ще гласува идния петък ОбС Хасково, съобщава в заглавие над главата днешния съботен брой на "Хасковска Марица". Същата санкция е предвидена и за изхвърляне на боклук и дори изливане на вода през прозореца. В материала са изброени и някои от другите санкции, които предвижда наредбата. Те са доста солени. Строителните фирми например са застрашени от глоба до 50 бона, ако след приключване на работата си не излъскат пътечките, алеите и тротоарите около обекта.

Искат амбулаторен лист вместо бележка за отсъствия в училище, информира още от първа страница изданието. Практиката вече е въведенеа в Езиковата в Хасково. Повод за тази мярка са множеството засечени фалшиви медицински бележки от джипито.

Пунктовете за скрап фалират, криза, лаконично обобщава в друга заглавие на първа страница изданието. Някои от тях вече са спрели приемането на старо желязо заради ниската цена, която се срина до 15 – 20 сготинки.

Лада изтегли жребия за музикалните дни, информира изданието за започналия вчера конкурс "Недляка Симеонова". 34 млади цигулари участват в надпреварата в театър "Иван Димов" в Хасково.

Отсякоха стотина 40-годишни тополи край Свиленград, информира още изданието. Дърветата са изсъхнали и опанси, аргументират се от горското.

Три катастрофи пратиха трима в болница, акцентира на криминалната страница вестникът. Двама от участниците в пътните инциденти са употребили алкохол и ще бъдат съдени по бързата процедура.

Хеброс срещу Хасково в дербито на регона, съобщава на спортната страница "Хасковска Марица". Двубоят от 12 кръг на първенството започва утре от 16 часа на градския стадион в Харманли.

Още съботни четива предлага днешния брой на вестника.Артефакти попадат незаконно и в "Сотби" и "Кристис", твърди доц. Димитър Павлов, директор на музея на МВР.

Наш поручик извършил първия боен полет в света, разказва за гордостта на българската амвиация полковникът от запаса Александър Павлов.

Чисти храни вече няма никъде в света, четев в приложението "Арена" интервюто с Георги Сенгалевич. Като се замисли човек, това като нищо може да е вярно.

Това бяха акцентите в съботния брой на "Хасковска Марица". Подробности – във вестника.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини