Спират санирането на 8 блока в Димитровград заради студа

Заради минусовите температури навън няма да бъдат извършвани ремонтни дейности по фасадите на сградите на жилищните блокове, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност, информират от пресслужбата на Община Димитровград.

Става дума за блоковете на ул. "Простор" №1, №13, № 19, бул. "Г.С.Раковски" №39, ул. "Софроний Врачански" №1, ул. "Емилиян Станев" №17, ул. "Захари Зораф" №34 и ул. "Христо Смирненски" №10.

Причината е, че трябва да бъде спазена технологията при полагане на мазилки. Строителните дейности ще бъдат подновени при температури над +5 градуса. Ще продължи обаче ремонта по стълбищни клетки и сутерени, уверяват от Общината.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    То
    Тодю
    11 -7
    17:26, 26 дек 2016
    Това е така защото в Димитровград има качествен кмет и главен архитект ,а в Хасково баба за архитект и дядо за кмет и си гледат само далаверата им да върви.
  • 2
    00
    0010
    7 -2
    17:30, 26 дек 2016
    Ха ха , че то на Бозвели 2 отдавна спряха .Трима човека се трудиха три месеца и сега заслужено почиват .
  • 3
    On
    Onzi
    3 0
    02:08, 27 дек 2016
    Само тези блокове ли ще спират? Останалите продължават. Предполагам на З.Зограф 31 температурата е в допустимите норми.
  • 4
    57
    575
    7 -1
    09:43, 27 дек 2016
    Ама много качествен кмет. Това, че излъга цяла България за дипломата си го смятате за голямо качество. От кога лъжците са на пиедестал? Освен това вижте с какви хора е обкръжен. Ама много качествени? Кой от специалистите му следи за качественото и правилно прилагане на техноло-гията на саниране. Визирайте гл. архитект, който е като еничарите и интереса му е само частното проектиране за неговата фирма, объркано с "Привати Д", която шефка е секретар на комисията по строителство. Чист конфликт на интереси! Вижте само факта, че санирането се прави с пожароопасен материал. Преди няколко години сградата на общината също беше санирана, но се започна със стиропор, беше спряна от пожарна безопасност и се направи само с минерална вата. Сега жилищните сгради се правят само със стиропоп, който е петролен продукт. Браво и ашколсун! Тука не е по-различно от Хасково! Гл. архитект е от Хасково, за който е важен само келепира от цялата тази дейност! Къде е прокуратурата? Защо сградата на общината е санирана с минерална вата, а жилищните сгради със стиропор. Нима хората в жилищните сгради са по- маловажни от "големите специалисти" в общината! Докога необразовани хора ще ни ръководят и ще налагат мненията си за важни неща които стават за града ни. Защо всичко се крие и се изна-сят фактите когато всичко е приключило. Тактика на която са царе!

Още новини

Случаен виц

Последни новини