БДЖ пуска автобуси от Пловдив за Димитровград

Влаковете от Пловдив за Димитровград ще бъдат спрени от 9.40 ч. на 4.03.2009 г. до 18 ч. на 4.06.2009 г. заради започващ ремонт на жп път и електрификация на участъка Пловдив – Димитровград, съобщиха от областната администрация.

На среща в администрацията с представители на засегнатите институции бяха обсъдени схемите за движение на автобусите, които ще превозват пътниците, докато траят строително-ремонтните дейности. За целта строителната компания "Асталди" е наела 50 автобуса и те ще спират на всички гари и спирки в участъка Пловдив – Първомай – Димитровград. При наличие на повече пътници и организирани групи, броят на автобусите ще се увеличава по преценка на направление "Пътни превози" на БДЖ. От компанията строител увериха, че графикът на автобусите е съобразен максимално с този на влаковете.

Днес в областна администрация бе коментирано как най-добре да се осъществи превозът, без да създава проблеми на свикналите да ползват услугите на БДЖ. Същевременно с цялата процедура бяха запознати представителите на КАТ и МВР, които изказаха своето "за" и "против" съответен маршрут от гледна точка на безопасността на движението.

На срещата, председателствана от гл. секретар Паскал Арнаудов, присъстваха директорът на "Пътнически превози" Пловдив инж. Мирчо Мирчев, Николай Гинински, координатор на "Асталди" и зам.-кметът на Димитровград Христо Колев.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини