Мануела се прибира у дома

Тази вечер с граждански полет от Израел за България ще бъде транспортирана тежко пострадалата Мануела Горсова при катастрофата, предизвикана от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки на 5 август 2007 година . Предполага се, че тя ще се завърне с полета в 21,00 часа. Момичето ще бъде придружавано от израелски медици, а тук още на летището ще я посрещнат колегите им от ВМА, където момичето ще бъде настанено. Утре ще му бъдат направени изсдледвания във ВМА, след като Мануела бе на десетмесечно лечение в Израел. Очаква се 19-годишната девойка да остане около 4-5 дни в болницата, след което ще бъде транспортирана до дома й във Велико Търново, където ще продължи лечението й. Лекарите смятат, че занапред Мануела ще се възстановява по-добре в домашна среда сред близки и приятели.
Момичето изпадна в кома след катастрофата, предизвикана на 5 август 2007 година от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. При пътния инцидент тогава загина 24-годишния Петър Петров От благотворителни кампании за спасяването на Мануела бяха събрани над 200 хиляди лева, с които се даде възможност тя да бъде лекувана в Израел.
На 15 април в 9.00 часа пък във ВКС ще бъде гледано делото за катастрофата, предизвикана от Максим Стависки. За втори път върховните магистрати трябва да вземат решение по казуса "Стависки". На 27 октомври 2008 г. ВКС върна делото в Бургас поради липса на мотиви. На 5 януари състав на Бургаския апелативен съд измени присъдата на фигуриста в ефективна и увеличи паричните обезщетения на 120 000 лева на родителите на загиналия младеж и 150 000 лева за Мануела.


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини