Пореден опит за купуване на гласове

Полицаи от Варна разкриха опити за купуване на гласове за изборите, съобщиха от пресцентъра на МВР. Лидерът на една от партиите във Варна е сигнализирал писмено, че домакинката в СОУ "Ангел Кънчев" в града е раздавала по 20 лева на колегите си с поръчението да гласуват за определена политическа сила.

Сигналът е бил подаден около 13.00 ч. днес във Второ РУ на МВР. Полицията незабавно е посетила мястото и е извършила личен обиск и претърсване на помещението. В дамската чанта на домакинката са намерени списък, включващ 76 имена и 25 банкноти по 20 лева.

Срещу 46 от имената в списъка, повечето от които са от персонала на училището, стояла сумата от 20 лева и подпис, че са ги получили. При първоначалния разговор с жената тя обяснила, че парите са й дадени от централата на политическата сила в града.

При обиска са намерени и агитационни материали на същата партия. На мястото са пристигнали прокурори от Районната прокуратура във Варна и под тяхно ръководство разследващите полицаи са започнали незабавни действия по разследването. Работата по случая продължава, се посочва в съобщението на МВР.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини