Без сделки с коли и имоти поне до 13 април

Сделките с недвижими имоти и автомобили се прекратяват до края на извънредното положение в страната. 

Това стана ясно от думите на министър Данаил Кирилов, който обяви, че "Нотариалните удостоверявания ще бъдат ограничени до спешните и неотложни заверки, като Нотариалната камара следва да осигурява поне един дежурен нотариус за съответния нотариален район при спазване на ограниченията и санитарно-хигиенните изисквания". 

Засега не е ясно какво се случва с вече започнати сделки, по които е платено капаро или комисионна на брокери. 

До края на деня ще бъде готов проектът за закон, касаещ мерките по време на извънредно положение, уточни Кирилов днес. Предложението засега е формулировката да бъде до прекратяване на обявеното извънредно положение, без дата. Ако няма друго решение на Народното събрание, този ден е 13 април.

От извънредното заседание на ВСС снощи става ясно, че на практика никой не може да започне нова работа, ако няма е-подпис, защото не може да получи изискваното по закон свидетелство за съдимост.

Предложенията на правосъдното министерство в пакета социално-икономически мерки за първия етап от кризата с коронавируса:
-да спрат да текат всички процесуални срокове, започнали преди обявяването на извънредното положение до неговото приключване по висящите съдебни и административни производства освен тези по наказателните производства;

- да се прекратят всички обявени процедури по публична продан и във владение, обявени от държавните съдебни изпълнители, частните съдебни изпълнители, като след приключване на извънредното положение тези производства се образуват и обявяват отделно;

- ограничаване на нотариалните удостоверявания до спешните и неотложни заверки, като Нотариалната камара осигурява поне един дежурен нотариус за съответния нотариален район при спазване на ограниченията и санитарно-хигиенните изисквания;

- в затворите са забранени всички посещения, както и извеждането на лишените от свобода в обекти извън местата за лишаване от свобода.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ме
    мери мол
    2 -4
    16:27, 16 мар 2020
    Време беше някой да стопира тая алчност и всичко да дойде на мястото си.
    • ??
      ???
      1 0
      21:29, 16 мар 2020
      Коя алчност бе ???
Последни новини