Властта заложник на банките, до гуша в заеми. Преглед на печата

Властта е потънала в заеми и е заложник на банките. Това изречение събира двете водещи заглавия в днешните вестници – "Новинар юг" и "Хасковска Марица". И двете издания пишат във водещи заглавия за имуществените декларации на властимащите, обявени предни ден от Сметната палата. В заглавията, разбира се, има цял тон ирония. Подробности за дълговете и имотите на тези, които ни управляват – във вестниците.

Пекар изхвърля 420 хляба заради EVN, четем във втория акцент на първа страница в "Хасковска Марица". Заради спрения ток Станимир Димитров бракувал готовото тесто. Фурната му се намира в Стамболово. От Енергото, както обикновено, обещават проверка. Макар че битият си е бит, останалото – е ясно...

Строят безплатен паркинг за пазара, четем любопитна новина на първа страница в "Хасковска Марица". Той ще се намира до зеленчуковото тържище в Хасково, а собствениците на пазара обмислят как паркингът да е безплатен за пазаруващите, но да избегнат злоупотребите. Вариантът бил авантата да е половин час, след което бариерата на излизане да се вдига само след плащане.

Фирма изгърмя с 23 акта от НАП, акцентира на втора страница вестникът. Глобите били заради забавени осигуровки на работниците.

БСП лидери потъват в нелегалност, отбелязва още на страницата вестникът и допълва, че това станало след изборите. Разгромният резултат за червените принудил шефовете да се покрият. Те си се криеха и преди изборите, но това може би си е инстинкт от далечното минало.

Крими контингентът окупира съда, четем в акцента на трета страница. Мустафа Али и Айдън Бекир, сочени за организатор на наркоканал и получател на пратка от 50 кила хероин, бяха оставени зад решетките. В залата като публика дойде цветът на на наркотрафика, по думите на прокурора. Един от бандюгите посегнал и на репортер, възмущава се изданието.
Защо да не посегне? Тази държава е конструирана за тяхно удобство, защо да не правят каквото им е е кеф? Преди месеци един бандит нападна и прокурор в залата.
Кеф им прокурор, кеф им репортер.

Преводач на президента – наркомуле, четем в голямото заглавие над главата в "Новинар юг". Става дума за същата банда, а мулето - Себахтин Ахмед, който бе освободен предния ден заради дознателски гаф, бил преводач на Георги Първанов в Турция.

Махмурлук гази ¾ от гимназистите, акцентира вестникът на втора страница. Хасковските тийнейджъри се напивали поне веднъж в месеца, сочат данните от проучване на областния съвет по наркотични вещества.

Полицай закопча шофьор за 12 лева, четем още в броя. Мизерните 12 лева всъщност били всичките пари, които шофьорът успял да събере в джобовете си. Криза, какво да се прави.

Хасковлийка става Лора по чл. 64, четем на 12 страница. Става дума за Диана Найденова, която ще замества водещата в сутрешния блок на Нова телевизия през ваканцията.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини