Ченге до ченге на изборите в Стамболово

Какво са тия полицаи тука бе, ще ни плашат ли, възмути се рано тази сутрин в деня на изборите бившият кмет на Стамболово и настоящ депутат Гюнер Сербест. Освен засиленото присъствие на униформени полицаи, бившият управник забелязал и неколцина цивилни ченгета, които сновели из селото. Дори една пожарна бе паркирана в центъра. Регионалната говорителка на МВР не бе открита за коментар на засиленото полицейско присъствие в Стамболово.

Годините вече са други, не е като едно време, хората не се плашат лесно, допълни Сербест, който бе кмет четири пълни мандата, а по средата на петия влезе като депутат в парламента. На последните местни избори през 2007 година той спечели вота с над 90 процента от гласовете.

Сербест обаче не се нае да прогнозира изхода от днешния вот. Когато аз бях кандидат за кмет последния път, отидох на полето да сея, разказа той. Обаждат ми се от централата да питат какво става, а аз викам: “Отде да знам, аз съм на полето”. То ако изборите се решават в последния ден...

Петима са кандидати за стола на Сербест. ДПС издигна настоящия председател на общински съвет Маджид Мандаджъ. Негов опонент от ГЕРБ е Господин Господинов. АТАКА хвърля в битката Тихомир Дялков. Кандидат на НДСВ е Петко Ангелов. Милен Делчев е човекът на РЗС.

Трима от петимата кандидати са от стамболовското село Тънково – представителите на ГЕРБ, НДСВ и РЗС. Според тънковци това е направено умишлено, за да се разпилеят българските гласове. Те припомниха че на последните избори в селото от 220 с право на глас бюлетини за ДПС са пуснали само 45 избиратели.

Тодор Кръшков

Гюнер Сербест
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини