В Устово бесни на Енергото: Повече от пет часа са без ток, в града е "дискотека"

"Не се издържа вече, това е гавра с нас. Малки деца имаме, болни възрастни хора, От 14.00 часа сме без ток в Устово. Стоим на тъмно и студно.Не можем нито  да сготвим, нито да се стоплим", оплакаха се няколко души  пред репортер на СмолянБГвести. Хората казват, че опитите им да се свържат с денонощния телефон на ЕВН остават без успех. Никой не вдигал телефона, допълват хората. Никой не им давал обяснение какво се сучва, и кога  изобщо ще имат ток. Подобна е ситуацията днес почти в целия град. С разлика, че от време на време тока в Райково и Смолян идва. Към 19.20 кв.Райково също остана на тъмно, сигнализилат читатели. Без електричество останаха и няколко села в Община Баните, както и в Община Смолян. СмолянБГвести се свърза с пресцентъра на енергодружеството Крум Косев. По думите му в региона има много аварии, причинени от бурния вятър. "Има скъсани електропроводи, вдигнали сме допълнителни дежурни екипи.Работи се по всички аварии, но не можем да кажем кога ще бъде въстановено изцяло електричеството". По пътя Смолян-Стойките падат дървета и гоеми клони от дърветата, видя репортер на СмолянБГвести. В областият град има паднали и изпочупени лампи от уличното осветление.

Стъкла се сипят от рущащият се хотел „Соколица“ в Смолян от бурния вятър днес.  След сигнали, че от високите етажи на хотела падат стъкла, два екипа на полицията са издирвали собствениците на паркираните под него автомобили, за да ги уведомят да ги преместят и да не пострадат, каза директорът на ОДМВР-Смолян, старши комисар Цветан Цанков.

От силния вятър е паднал светофара на голямото свлачище на главния път Смолян – Мадан при Тикале и се налага патрули на полицията да регулират движението, каза още Цанков. Заради силата на вятъра по високите части в Смолянско се образуваха виелици от листа и падналия сутринта сняг. На места пътищата са заледени, има паднали клони, камъни от скатовете и строшени дървета.

Пътищата по проходите Превала и Памапрово за заснежени и хлъзгави.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини