Bufori Geneva - Нестандартен лукс!

Базираната в Малайзия компания Bufori разкри по време на автомобилното изложение в Женева новия си луксозен модел. Той е кръстен в чест на въпросния автомобилен форум и се нарича Bufori Geneva.

Няма съмнение, че колата привлича веднага вниманието, но остава въпросът, че в случая това е поради добри и лоши причини. На първо място човек би се запитал дали тази обла задницата, тези вдълбани предни фарове и доста широките странични прагове изобщо си пасват. Но пък от компанията са решили да следват такъв дизайнерски език.

Материалите, които са използвани за Geneva, са доста шикозни. Шасито е изработено от скъпа стомана, а каросерията - от карбон и кевлар и това отново не е всичко.

Като цяло може да се каже, че това е един малко претенциозен автомобил, но подходящ за определени кръгове хора. Впечатление правят джантите в стила на 30-те години, отварящите се назад задни врати, наличието на електрическа кана отзад, минибарът, охладителят за напитки, кутията за пури с овлажнител, сейфът и какво ли още не.

За задвижването отговаря 6.1.-литров V8 двигател от Chrysler, който е специално модифициран, за да предлага мощност от 430 к.с. и въртящ момент от 569 Нм. Има опция дори да поръчате агрегата с компресор, като при такива условия мощността скача на 560 к.с., а въртящият момент – на 690 Нм.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини