Има опасност Димитровград да остане без вода

За опасност Димитровград да остане без вода алармира кмета на града Иво Димов, чрез социалните мрежи. Резервоара на града е бил на 20% запълнен през вчерашния ден след поредната авария.

Авариите на главния напорен водопровод на града са 10 в рамките на седмица, което възпрепятства запълването на водохранилището и предизвиква проблеми с водоподаването в крайните квартали на Димитровград.

В поста си от неделя вечер, кмета Димов казва:

Уважаеми приятели,
днес екипите на ВИК отстраниха десета (поредна ) авария на напорния водопровод за тази седмица. Слабото налягане и спиране на водата, включително и в крайните квартали,  се дължи именно на този проблем. Резервоарът захранващ целия град и кварталите в момента е пълен едва на 20%. Ако всичко е нормално и няма нова авария , тази вечер трябва да се вдигне нивото му и да влезе в нормален режим. Ако обаче отново възникне пробив, утре ще има временно прекъсване на водоподаването в целия град за неопределено време. Имаме осигурено финансиране и готов проект  и се надявам "ВИК" Хасково по бързо да избере изпълнител за подмяна на цялото,  близо 4 километрово  трасе,  с което ще решим кардинално този дългогодишен проблем.
Лека и спокойна вечер!

От години Димитровград има проблем с напорния водопровод, но явно авариите на старото съоръжение се увеличават. Към момента има осигурено финансиране за ремонта му с европейско средства, като за целта са отпуснати близо 8 милиона лева.

Кмета на Димитровград в поста си изразява надежда ВиК Хасково да започнат в кратки срокове ремонта на жизненоважния водопровод.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини