ПП-ДБ при Радев: Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза

Срещата е по искане на коалицията

От „Продължаваме Промяната – Демократична България” са на среща при президента Румен Радев. Разговорът е иницииран от ПП-ДБ, след като стана ясно, че именно те стават втора по големина парламентарна група след трусовете в ДПС и ще получат втория мандат.


„Жегата отвън съвпадна с разгара на горещото политическо лято – множество остри противоречия, силна динамика в политическите процеси. Тази сложна обстановка изисква диалог и навременни и оперативни решения”, каза в началото държавният глава.


„Кризите изискват нестандартни решения. И затова предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от настоящата политическа криза. В нейната същина е неуспялата борба с корупцията. Мястото на корумпираните политици не е в Народното събрание”, започна Николай Денков.

„Искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да направим липсващата крачка, с която да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица”, добави Денков.

От ПП-ДБ предложиха декларация с важните стъпки, които трябва да се направят, и обясниха, че ще търсят широка политическа подкрепа за нея. „Затова ни трябва известно време и затова сме дошли при вас с призив да обсъдим тази възможност”, настоя Денков.

Според държавния глава вторият мандат е изненадал коалицията. „По-скоро разбирам, че ви трябва време за работа на парламента. Той да свърши определени неща, от които има необходимост и ние с години чакаме решение в тази посока”, смята Радев.

„Очаквам да предприемете незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намирането на политическа подкрепа в рамките на 50-ото Народно събрание първо по съставянето на правителството. От вашите действия и реакцията на политическите сили ще взема решения кога да връча втория мандат”, каза Радев.

„Очакванията са ни през утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители и след това да видим дали ще има подкрепа”, обяви Денков.

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини