Сигнали за опасни домати в Асеновград и Гоце Делчев

Снимка: Getty Images / Guliver

Сигнал за опасни домати е подаден в Българската агенция по безопасност на храните, съобщиха от там. Доматите са български. Закупени са били в района на Гоце Делчев. Зеленчуците имале миризма на селскостопански отрови. Консумирали са ги двама души, които след това са имали силни стомашни неразположения. Сигналът е от края на миналата седмица. По случая тече проверка.

Асеновградчанин пък се оплакал в агенцията, че закупени от него домати миришели на лекарство. Освен това липсвала каквато и да е информация за произхода на стоката, не му била издадена и касова бележка. Назначена е проверка на случая.

От БАБХ напомнят, че подобни сигнали гражданите могат да подават на горещ телефон 0700 122 99. Наскоро се обадил пловдивчанин, който "излял" своята, а както се оказва, съдейки по горното, и общата мъка на сънародниците си с емоционалното: "Искам да си купя български домати! По пазарите навсякъде пише, че са български, а те са гръцки! Като ги отрежеш, вътре са дървени с разклонения! Няма ли кой да ги проверява? Къде изчезнаха българските домати?!?!"

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини