Червените в Пловдив искат Гергов за президент

Председателят на Областния съвет на БСП-Пловдив Георги Гергов е поредният предложен за кандидат за президент от червените. Решението за номинацията е взето единодушно на заседание на Областния партиен съвет.

„Пловдивчанинът Георги Гергов е достойна кандидатура за това важно състезание на личности и идеи. Човек, който може да бъде полезен на страната ни“, заявяват в своите становища социалистите от Пловдивска област.

Георги Гергов е номиниран и от общински партийни организации в областите Варна, Монтана, Враца и организациите на БСП в Долна Митрополия и Троян.

Вчера червеният депутат Румен Петков призова партията да финализира избора си, а не в публичното пространство „да се въргалят 35-40 човека“.

Сред "въргалящите се" са Зорка Първанова, настоящият вицепрезидент Ангел Марин, кандидатът за кмет на София Георги Кадиев, лидерът на БСП – Сергей Станишев, внучката на Тодор Живков – Евгения Живкова, както и бившите министри Евгений Желев, Емилия Масларова, Ивайло Калфин, Стефан Данаилов, Пламен Орешарски и Румен Овчаров.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини