Затриват борбата в Симеоновград

Народните борби в Симеоновград през лятото са събитие №1 в района

Най-популярният спорт в Симеоновград, борбата, на практика ще бъде закрит, защото няма къде да се тренира. За това алармира дългогодишният треньор и спортен деятел Росен Бонев. Човекът, който е бивш общински съветник, цял живот е тренирал, дишал и сънувал борба. Заедно с легендата Димо Костов, се брои за основател на традиционните народни борби в града на Марица през лятото, където гастролират най-големите Български шампиони, начело със Станка Златева.

Сега Бонев вижда как всичко отива по дяволите. Конфликтът с ръководството на местната община е от миналата година. С мотивът че спортната зала е общинска, тоест общината може да се разпорежда с имотите си, в част от помещенията там са настанени офиси на местната служба по заетост. Спортните зали пък трябва да се използват съвместно от всички спортни клубове, макар борба да тренират в пъти повече деца от всички останали спортове взети заедно. „Никой не гони Росен Бонев, просто трябва да има график за ползване на съоръжението от всички спортове“ отговори кметът на Симеоновград Пейчо Стайков, на запитване от Haskovo.net преди няколко месеца, в разгара на конфликта.

„Искат в залата да тренирам с леката атлетика. На практика това означава, след всяка моя тренировка да махам тепиха, защото върху него не могат да тренират леката атлетика. Ще го унищожат, а един тепих е минимум 15 хиляди“ оплака се Бонев.

Почти без да използват залата само за миналата година, борците на Бонев са спечелили 7 медала за града си плюс шампионска титла, от държавни първенства и игри. През тази година пък, две възпитанички на Бонев донесоха медали, но за борцовия клуб в Хасково. Ива Росенова стана сребърна на държавното по борба за девойки, а Теодора Цветанова взе бронз.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини