Учат на футбол 45 деца в свободното им време

В рамките на шест месеца деца от три димитровградски училища ще са ангажирани със занимания по футбол в свободното време в рамките на проект на Министерството на физическото възпитание и спорта, спечелен от ФК "Димитровград- 1947".

Клубът печели такава разработка за втора поредна година. Отпусната сума е в размер на 5 500 лв. като 5 000 от тях дава Спортното министерство, а останалата сума подсигурява Общината.

Разпределени в три групи от по 15 души, децата от ОУ"Алеко Константинов", ОУ"Пенчо Славейков" и СОУ"Любен Каравелов" ще се учат в тънкостите на най-популярната игра в света.

Обхванати са малчугани от 1-ви до 8 -клас, които ще ползват базата на стадион "Миньор", а в рамките на проекта ще бъдат закупени топки, екипи и други нужни материали.

Точно преди месец Dimitrovgrad.bgvesti.net информира, че три спортни клуба от Димитровград са спечелили проекти по Програмата "Спорт за децата в свободното време" на Министерството на физическото възпитание и спорта. Освен ФК Димитровград, това са СК по тенис на маса  АСТА и СК по борба Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини